ИКТ настава у нашој школи

          Наша школа је, као пилот школа, укључена у Пројекат „Подршка развоју људског капитала и истраживању – опште образовање и развој људског капитала“ добила стручно усавршавање кроз обуку „Примена ИКТ-а у настави“ за двадесеторо запослених,а то су: Александра Здравковић, Смиља Татомировић, Вилијам Карловић, Јелена Видаковић, Ана Радоничић, Бранка Грандић, Снежана Радивојша, Анђела Стевановић, Маријана Дукић Контић, Наташа Стојиљковић, Сузана Липић, Јелена Стаменковић, Катарина Јанковић, Мира Лалошевић, Милан Обрадовић, Свилана Петровић, Зоран Дивац, Слободан Зрнић, Александра Бубало и Милош Станковић.

  

     Завод за унапређивање образовања и васпитања је носилац те пројектне активности и обука је спроведена као двоневни семинар. Обука има за циљ јачање компетенције наставника за примену савремених информационо-комуникационих технологија у образовно-васпитном процесу.
У току обуке, наставници су се упознали са друштвеном мрежом Едмодо, са Прези и Вибли алатима, прављење квизова а све у сврху унапређивања наставног процеса.

Наша школа примењује стечена знања на овој обуци. Ученици имају своје Едмодо налоге које користе и за време редовне наставе, а нарочито на часовима додатне и допунске наставе. Веома су заинтересовани за овакав вид наставе, а нарочито због тога што Едмодо подсећа на Фејбук. Још једна погодност оваквог облика наставе је што родитељи могу да прате рад свог детета, али не и друге деце.
Наша школа има 2 дигиталне учионице у којима може да се спроводи овакава врста наставе, а ученици могу и преко својих смарт телефона да се улогују на своје налоге и да раде задате вежбе.

 

Добродошли у савремену школу!

LINKOVI