Акција

  • Чувари природе и чувари својих љубимаца
  • IV, V, VI разреди

Наши ученици V и VI разреда у оквиру предмета Чувари природе, урадили су дивну изложбу кућних љубимаца. Протеклих месец дана наши Чувари природе били су изузетно вредни, скупљали су фотографије кућних љубимаца, дискутовали на часу о одговорном односу према кућним љубимцима, износли своје предлоге и мишљења о понашању појединца, али и одговорности друштва према кућним љубмцима.

Одржана и изложба фотографија, под називом "Мој љубимац", где смо гласањем изабрали три најлепаша кућна љубимца. Прогласили смо победнике и доделили заједно са директорком ром школе дипломе и награде. Насмејана лица наших ученика су показала да треба да учимо од најмлађих да се љубав и однос према животињама негује и гради. Била је част и велико задовољство уживати у овом малом али за нас врло важном догађају

И наши млађи чувари природе су били вредни. Ученици IV/2 су осмислили пројекат “КУЋИЦЕ ЗА ПТИЦЕ”. Пројекат је започет у другој половини септембра месеца. Реализован је кроз часове Чувара природе, природе и друштва, српског језика и ЧОС-а. "Посматрали смо природу, ослушкивали и проучавали птице у граду и њихово функционисање. Почели смо да разликујемо, именујемо и препознајемо птице као и њихово оглашавање и трагове. Појавила се жеља да у пару направимо током месеца октобра кућицу за птице. Ученици који то нису могли направили су хранилице. Са радошћу смо окачили по нашем школском дворишту наша градитељска дела са надом да ће сви ученици наше школе чувати кућице, пунити хранилице И да ће још неко пожелети да направи дом за неке промрзле врапчиће.", речи су учитељице ИВ/2 Снежане Радивојша. БРАВО!