NAŠA PRAKSA

ДАН ОТВОРЕНИХ ЧАСОВА

Закон о основном образовању предвиђа могућност да родитељи једном у месецу могу да присуствују часовима у школи. Како би се родитељи  и на овај начин укључили у рад школе, а у интересу обостране сарадње, потребно је испоштовати следећа правила:
1.Да би родитељ присуствовао неком часу потребно је да обавести наставника на чији час жели да дође НЕДЕЉУ ДАНА ПРЕ ПОСЕТЕ.
2.Једном часу могу да присуствују највише три родитеља( уколико се пријави више родитеља час посећују прво троје са списка, а осталима ће се понудити следећи термин).
3.Родитељ је само посматрач. За време трајања часа НИЈЕ ДОЗВОЉЕНО КОМЕНТАРИСАЊЕ или било какво ометање часа.
4.Родитељ своје утиске , уколико то жели, може пренети наставнику након завршеног часа.
5.Мобилни телефони МОРАЈУ бити искључени.
6.СНИМАЊЕ И ФОТОГРАФИСАЊЕ НА ЧАСУ НИЈЕ ДОЗВОЉЕНО!
ТЕРМИНИ КАДА РОДИТЕЉИ МОГУ ПРИСУСТВОВАТИ ЧАСОВИМА БИЋЕ
ДЕЦЕМБАР – понедељак 18.12.2017.
ЈАНУАР –  уторак 16.1.2018.
ФЕБРУАР –  среда 14.2.2018.
МАРТ –  четвртак 15.3.2018.
АПРИЛ –  петак 13.4.2018.
МАЈ –  понедељак 7.52018.
ЈУН -  уторак 12.6.2018.

 

RAD U ŠKOLI "ĐURO STRUGAR"

Rad u školi “Đuro Strugar” i organizacija nastave zasnovani su na najmodernijim stručnim znanjima, ali i na velikom iskustvu našeg nastavnog kadra. Postoji čitav niz komparativnih prednosti zbog kojih verujemo da je naša škola optimalno mesto za decu koja su nam poverena, kao i za buduće generacije đaka koje će tek ući u naše dvorište.

 • Odeljenja imaju mali broj učenika. To omogućava optimalno izvođenje nastave u kojem učitelj i nastavnik mogu svakom detetu pojedinačno da posvete maksimalnu pažnju.
 • Nastava je organizovana samo u jednoj, prepodnevnoj smeni. Prednosti takve organizacije su nedvosmislene i za decu koja stiču jedinstvene navike i za roditelje kojima olakšava organizaciju porodičnog života.
 • Produženi boravak organizovan je za decu od 1. do 4. razreda. Još jedna činjenica veoma korisna za roditelje, ali i za decu. U odeljenjima se ostvaruje potpuni timski duh, a produženi boravak koristi se i za izradu domaćih zadataka i za druge dodatne aktivnosti.
 • Škola ima đačku kuhinju za prehranu dece u boravku.
 • Nastava se izvodi u kabinetima. Sve učionice nižih razreda opremljene su kompjuterom i televizorom.
 • Ponosni smo što se u našoj školi izvodi i inkluzivna nastava. Od najmlađih nogu naša deca uče da nismo svi isti, da je poštovanje različitosti osnov našeg suživota i da su različitosti ono što nas čini vrednim i kvalitetnim.
 • Sa zadovoljstvom možemo da navedemo i promene koje smo uspeli da sprovedemo poslednjih godinu-dve dana. Učionice su opremljene novim nameštajem. Fiskulturna sala je u potpunosti renovirana, sa muškom i ženskom svlačionicom i kupatilom. Posebno veliki posao bila je kompletna zamena stare stolarije novim PVC prozorima što je u potpunosti sprovedeno u školskoj 2012/2013. godini.
 • Na kraju, mada nikako najmanje važno, ponosni smo što je naša škola među pionirima u Srbiji u uvođenju i primeni jedinstvenog NTC metoda učenja, nastalog u srpskom ogranku organizacije MENSA. Zahvaljujući velikom razumevanju osnivača ovog programa, dr. Ranka Rajovića i Uroša Petrovića, OŠ „Đuro Strugar” postaje ogledni i pokazni centar NTC programa za opštinu i grad u kojem radimo.
 • Bezbednost naše dece
  - Program škola bez nasilja
  - Školski policajac
  - Video nadzor
 • Sekcije
 • NTC sistem
  - Metodologija, nastavni pristupi
LINKOVI