REZULTATI
POSTIGNUTI USPESI U DRUGOM RAZREDU

Prvog januara smo nastupili, kao predstavnici škole na manifestaciji „Ulica  otvorenog srca“. Važno je da naglasim da su svi učenici odeljenja članovi dramsko recitatorske sekcije, dakle nema najboljih, nego se svoj deci pruža korektna šansa da čitaju, uče tekstove, dikciju, akcentovanje, jezičke i govorne vežbe i da nastupaju. Bilo je izuzetno korektno, sigurno i dobro pripremljeni su nastupili. Svi roditelji i familija su bili prisutni, kao i direktorka i nastavnici iz naše i drugih škola. Beogradska kulturna mreža je korektno decu najavila, hvalila za vreme polučasovnog nastupa, svi smo se fotografisali sa Deda Mrazom i dobili paketiće.

Pripremanje nastupa za „Svetosavsku akademiju“je u ovom mesecu predstavljalo svakodnevno angažovanje. Svi učenici su pripremali i učestvovali u programu, koji je bio posebno lep i svečan. Za roditelje je 22. održana priredba, koja je sve obradovala i uvela nas u svečarsku atmosveru. Svetosavska akademija je bila veoma lepa i svečana, imali smo i odeljensku proslavu na kojoj su učestvovali i roditelji.

Drugog  marta smo predstavljali školu, na poziv Opštine Novi Beograd, vezano za promociju higijene radi očuvanja zdravlja. Učenici su bili izuzetno uspešni, ubedljivi, i dobili su sve komplimente organizatora.

Učenici drugog dva su u okviru dramsko-recitatorske sekcije izašli na opštinsko takmičenje i osvojili prvu nagradu na OPŠTINSKOM TAKMIČENjU DRAMSKIH GRUPA  UČENIKA   OSNOVNIH   ŠKOLA  NOVOG BEOGRADA  „POZORIŠNE IGRE DECE I MLADIH“. Moram naapomenuti da su svi učenici učestvovali u predstavi, većina roditelja je sve vreme bodrila, pomagala, i svi su bili jako motivisani.

U okviru takmičenja koje organizuje biblioteka grada ČITALAČKA ZNAČKA, četrnaest učenika se odazvalo izazovu, da pročita, analizira i ilustruje četiri knjige (mi smo imali i knjigu po izboru učenika, pa smo uradili pet). Na takmičenju su učestvovali sledeći učenici II-2 razreda:Vojin Bojić, Milica Đokić, Uroš Opačić, Vanja Rokvić, Iva Radmanović, Anastasija Klikovac, Andrej Lukić, Elena Faluši, David Nikolić, Kosta Kaličanin, Anđela Šikman, Uroš Stojilović, Mina Milojković, Nikola Krunić.

Svi učenici su dobili diplomu i značku a ELENA FALUŠI, KOSTA KALIČANIN  i ANASTASIJA KLIKOVAC su pobednici u usmenom predstavljanju pročitanog , pa su oni dobiti i nagradu uz diplomu u organizaciji ogranka gradske biblioteke na Novom Beogradu, biblioteke VUK KARADžIĆ.

Na gradskom takmičenju „POZORIŠNE IGRE DECE I MLADIH“smo osvojili treće mesto.

VANjA ROKVIĆ je na velikoj smotri-takmičenju „Dani ćirilice Bavanište 2013.“  osvojio drugo mesto. literarnim sastavom „Budimo ljudi“.
             
Na „MISLIŠU“ su izašli sledeći učenici:Vojin Bojić, Andrej Lukić, Iva Radmanović, Vanja Rokvić, Kosta Kaličanin, Milica Đokić, Anastasija Klikovac i Elena Faluši. Svi ostali učenici su radili iskopirane zadatke u učionici a rezultati takmičelja su sledeći:.

  • IVA RADMANOVIĆ 60 poena, maksimalan broj bodova, prvo mesto
  • VOJIN BOJIĆ, 56 poena, drugo mesto
  • ELENA FALUŠI 52 poena pohvala

Konkurs  „USKRŠNjE LIKOVNE ČAROLIJE“ U kategoriji učenika OSNOVNIH ŠKOLA RAVNOPRAVNO PRVO MESTO u kategoriji učenika MLAĐIH razreda osvojili je: ANĐELA ŠIKMAN

Konkurs  „USKRŠNjE LIKOVNE ČAROLIJE“ OSLIKANA DRVENA JAJA,  U kategoriji učenika OSNOVNIH ŠKOLA RAVNOPRAVNO PRVO MESTO u kategoriji učenika MLAĐIH razreda osvojile su: ELENA FALUŠI i IVA RADMANOVIĆ.

MILICA ĐOKIĆ je na takmičenju Crvenog krsta opštine Novi Beograd, osvojila treće mesto u literarnom konkursu „Sunčana jesen života“.

LINKOVI