ВЕСТИ

ПОСЕТА ВРТИЋИМА “ЛАСТАВИЦА”, “БИСЕР “ И “НИКОЛА ТЕСЛА”

Ученици  ОШ “Ђуро Стругар”, в.д.директорка А. Лончар и учитељи, посетили су вртиће “Ластавица”, ”Бисер” и “Никола Тесла”.

Осмехом, песмом, рецитовањем, игром, фолклорним и модерним кoерографијама, представили смо нашу школу предшколцима-будуђим првацима.

Дружили смо се, разменили пригодне поклоне и заказали наредно заједничко дружење у школи “Ђуро Стругар”.

 

АКЦИЈА УРЕЂЕЊА ШКОЛСКОГ ДВОРИШТА

Од 1.03.2018.године двориште наше школе улепшавају патуљасте тује које је посадило ЈКП „Зеленило Београд“. То је најава велике акције уређења школског дворишта коју покрећемо у сарадњи са родитељима и ученицима. Позивамо ученике да дају своје предлоге за уређење, а родитеље да узму учешће у акцији у складу са својим могућностима. Желимо да школски простор буде још лепше место за учење, игру и безбедно одрастање.

ПОСЕТА ПОЗОРИШТУ "ДУШКО РАДОВИЋ"

У оквиру културних активности програма школе ученици млађих разреда били су у позоришту "Душко Радовић" где су гледали представу "Моби Дик".

ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ КРСТ

Одбор за верску наставу Архиепископије београдско - карловачке је организовао ове године први пут традиционално пливање за Часни крст за ученике и ученице млађих разреда пливање на затвореним базенима. Пливање је организовано на општинском нивоу. Нашу школу је успешно представљао ученик другог разреда Павле Симовић и освојио треће место.

ПРОСЛАВА СВЕТОГ САВЕ

И ове године свечано је прослављена школска слава Свети Сава. Одржан је традиционални Светосавски шаховски  турнир на коме учествују родитељи, ученици и наставници. После свечане приредбе пресечен је славски колач и послужени су сви ученици.
Приредбу су припремиле наставнице наставнице српског језика и музичке културе, а у забавном делу програма наступили су ученици млађих разреда.

 

У СУСРЕТ НОВОГОДИШЊИМ ПРАЗНИЦИМА

20.12.2017.(среда) ученици млађих разреда од I до  IV разреда,
имали су прилику да посете и учествују у новогодишњем спектаклу у трајању од 120 минута у “BELWOOD”- Кошутњак.

Ученике су уз пуно смеха и забаве забављали професионални аниматори.
Учили су најновије коерографије,надметали уз нове хитове са певачким и плесним надметањима.

Врхунац забаве је био гост изненађења,професионални жонглер, који је са својим вештинама одушевио све присутне.

ПОСЕТА ЖЕЛЕЗНИЧКОМ МУЗЕЈУ СРБИЈЕ

Поводом ликовног конкурса "Железница виђена очима детета 2017", ученици петог разреда посетили су Железнички музеј Србије. Тако је ученицима омогућен непосредан увид у сталну поставку музеја која обухвата макете, минијатуре, архивске предмете и упознавање са историјатом, развојем и начином рада железничког саобраћаја у свету и код нас. Уједно, ученицима је пружена јединствена могућност да на лицу места цртају експонате у оквиру ликовне радионице која је за њих овом приликом организована.

ПОЛУДНЕВНИ ИЗЛЕТ –МАРАДИК

Ученици првих и других разреда су посетили етно кућу у Марадику где су имали прилику да виде предмете и оруђе  који одавно нису у употреби .У сеоском дворишту срели су се са домаћим животињама , а домаћини су за све ученике припремили крофне и домаћи сок.У дворишту су организоване спортске игре. У повратку су ученици посетили манастир Крушедол.

ПОЛУДНЕВНИ ИЗЛЕТ-БОЈЧИНСКА ШУМА

Поводом дана “Дечје недење” 2.10.2017.(понедељак),ученици трећих и четвртих  разреда са учитељима, организовали су и реализовали полудневни излет “Бојчинска шума-манастир Фенек”.У оквиру излета организована је амбијентална настава, “Место за учење, истраживање и уживање”.Програм у природи подразумевао је и слободно време у којем су ученици имали прилику да шетају кроз шуму трим –стазама,јашу коње и возе се кочијама.

РЕВИЈА СТВАРАЛАШТВА ДЕЦЕ И МЛАДИХ БЕОГРАДА

На 22.-ој ревији стваралаштва деце и младих Београда која је одржана 10. новембра у сали Дома културе „Студентски град“ учествовали су и наши ученици . Ученице петог разреда које негују етно музику певале су народну песму –Ситан камен до камена-, а ученици трећег разреда су са својом плесном групом извели –Чарлстон за Чарлија-.

 

ПРИЈЕМ ПРВАКА

Првог септембра добродошлицу првацима пожелели су ученици другог разреда пригодном приредбом, након чега су се упознали са својим учитељицама и простором у коме ће проводити школске дане.

 

 

 

 

 

 

 

 


ВЕСТИ