NTC
NTC SISTEM UČENJA

NTC sistem učenja je jedinstveni program razvijen u ogranku udruženja MENSA za Srbiju. Autor programa je dr Ranko Rajović, specijalista interne medicine, sa koautorom Urošem Petrovićem, piscem i predsednikom MENSA Srbija.

Koristeći najsavremenija medicinska saznanja, što je dr Rajoviću i osnovno zanimanje, i ukrštajući ih sa problemima i saznanjima iz vaspitačke i učiteljske prakse, nastao je ovaj sistem koji se s pažnjom prati i razvija u mnogim evropskim zemljama. Program je koncipiran tako da ga deca sa lakoćom prihvataju, razumevajući ga kao igru. Istovremeno, njihove intelektualne sposobnosti razvijaju se daleko više nego u tradicionalnoj nastavi.

Procenjuje se da NTC sistem učenja podiže nivo intelektualnih sposobnosti dece, razvija koordinaciju pokreta i motorike, razvija brzina razmišljanja i funkcionalno znanje.

Svi učitelji razredne nastave u OŠ „Đuro Strugar” prošli su program edukacije za NTC program i njegova iskustva primenjuju u nastavi.

Istovremeno, autori programa dr Rajović i Petrović u OŠ „Đuro Strugar” organizuju eksperimentalnu nastavu za decu iz drugih škola, kao i edukaciju nastavnog kadra, čime naša škola postaje svojevrsni NTC centar za opštinu i grad u kojima radimo.

LINKOVI