Министарство просвете, науке и технолошког развоја

Поштовани, обавештавамо вас да је Влада Републике Србије одлучила да се, због тренутне епидемиолошке ситуације у земљи, привремено обустави непосредно образовно-васпитни рад у основним и средњим школама Републике Србије. У циљу остваривања права ученика на образовање, Министарство просвете науке и технолошког развоја, припремило је оперативни план за наставак рада школа у отежаним условима кроз остваривање образовно-васпитног рада учењем на даљину…

за распоред наставе посетите сајт
WWW.RASPOREDNASTAVE.GOV.RS
обавезно прочитати:
Обавештење о емитовању наставе
на следећем сајту можете погледати:
Најновије вести Министарства просвете, науке и технолошког развоја
Инструкцијa за запослене у вези са поступањем основних школа поводом отварања објекта за пријем ученика у целодневни боравак током трајања епидемије COVID-19 Инструкција за родитеље/законске старатеље ученика у вези са поступањем основних школа поводом отварања објекта за пријем ученика у целоднвни боравак током трајања епидемије COVID-19

ПОНОВО РАДИ НТЦ СИСТЕМ УЧЕЊА

 За ученике основне школе „Ђуро Стругар“ је током школске 2018/2019. године организована летња и зимска НТЦ секција која ће поново радити за нове ђаке прваке у школској 2019/2020. години.

НТЦ систем учења је јединствени програм развијен у огранку удружења МЕНСА за Србију. Аутор програма је др Ранко Рајовић, специјалиста интерне медицине, са коаутором Урошем Петровићем, писцем и председником MЕНСА Србија.

НТЦ систем подиже ниво интелектуалних способности деце, развија координацију покрета и моторике, развија брзину мишљења и функционално знање.

У склопу овог система будући прваци ће моћи да се остваре као глумци у драмској секцији, играчи у фолклорној секцији и као сликари у ликовном атељеу.