VESTI: januar - februar 2014.

Književna olimpijada
8. februar 2014.

U OŠ "Branko Radičević", 8. 2. 2014. godine, održana je Književna olimpijada. Učenici koji vole čitanje i otkrivanje lepote pisane reči takmičili su se u znanju iz književnosti srpskog jezika. Naša učenica Tijana Pešović - VIII/1 je osvojila II mesto na opštinskom takmičenju i dobila mogućnost da se nadmeće u znanju sa vršnjacima na okružnom takmičenju.

SVETI SAVA - ŠKOLSKA SLAVA
27. januar 2014.

Veoma svečano i dostojanstveno je protekla Svetosavska akademija. Iako je bio radni dan, roditelјi su u velikoj meri dali podršku svojoj deci i školi. Po drugi put je domaćin slave gospodin Vladimir Pejović, roditelј Tijane (četvrto dva), koji je po običajima pomogao i „podigao slavu“. Zahvalјujemo se svetosavskim pozdravom. Umetnički program je bio dobro koncipiran i visokokvalitetan, hol odgovarajuće dekorisan, lomlјenje kolača emocijama preplavlјeno zbog divne besede našeg sveštenika, atmosfera praznična i harmonična. Osećalo se zadovolјstvo i spokoj blaženog dana.

Uskliknimo s lјubavlјu
Učenici trećeg dva su pripremili odelјensku slavsku proslavu. Mame su napravile posluženje, sto je svečarski dekorisan, harmonija i pozitivna energija sveprisutni. Mama Danila Radojčića, Maja, donela nam je još prošle godine svećnjak, slavsku veliku sveću, molitvenik, kandilo, časopise „Zvonce“, a ove godine smo dobili ikonu Svetog Save i dve predivne knjige o našem svetitelјu. Sveštenik, crkvenjak i veroučitelј Anđelko su očitali molitve, otpevali pesme i besedom poželeli zdravlјe, slogu, mir...

3-2-slava


BESPLATNA ZIMSKA ŠKOLA ZA DAROVITE UČENIKE NOVOG BEOGRADA
13 - 17. januar 2014.

Nakon uspešne realizacije letnje škole iz NTC programa, naša škola je tokom zimskog raspusta ( 13. do 17. 01.2014) održala i drugu, Besplatnu zimsku školu za darovite učenike Novog Beograda. Daroviti osnovci iz novobeogradskih škola imali su tako priliku da ponovo učestvuju u uzbudljivim radionicama NTC programa Dr Rajka Rajovića i da kroz druženje i igru ovladaju načinima sticanja funkcionalnih znanja, uvećaju svoje motoričke sposobnosti i koncentraciju, kao i brzinu razmišljanja i zaključivanja. Ili drugim rečima, da postanu spremniji za izazove koje će savremeni svet i obrazovanje pred njih ubuduće postavljati.
Sve veće interesovanje roditelja učenika i kolega iz drugih škola za našu NTC sekciju, kao i podrška koju smo u njenoj organizaciji dobili od naše opštine Novi Beograd, ohrabrila nas je i motivisala za dodatne napore koje treba uložiti u nastavak njenog rada.


 

"ULICA OTVORENOG SRCA" NOVOG BEOGRADA
1. januar 2014.

Школа отвореног срца жели свима СРЕЋНУ НОВУ ГОДИНУ!!!

Kao i prošle godine i ovu 2014. godinu je naša škola imala predstavnike na svečanosti organizovanoj u Gradu otvorenog srca, na "Ulici otvorenog srca" Novog Beograda. Kompletno treće dva je nastupilo sa svojom novom predstavom "Crvenkapa i vuk vuk..." Peđe Trajkovića u režiji učitelјice Snežane Radivojše. Gromoglasni aplauzi, zadovolјstvo i komplimenti Kulturne mreže Novog Beograda, izvanredno snalaženje na sceni, kvalitetno izvođenje i osećaj važnosti su bili prijatni. Ali ništa nije bilo lepše od činjenice da smo se svi sreli tačno u podne prvog januara Nove godine, da čestitamo jedni drugima, da raznežimo učitelјicu i sve roditelјe i naravno da se osladimo paketićima i aplauzima koje smo dobili na dar.

ARHIVA VESTI