Дружење с Јасминком Петровић поводом обележавања Међународног дана дечје књиге

April 20, 2023

Ученици нижих разреда основних школа Новог Београда обележили су Међународни дан дечје књиге у дружењу с савременом књижевницом и ауторком вољених лектира Јасминком Петровић. Гостовање је организовало Стручно веће библиотекара, а школа домаћин био је „Бранко Радичевић“. Јасминка је подсетила децу да се Међународни дан дечје књиге слави у част Ханса Кристијана Андерсена, уз чије смо бајке сви одрастали, и издвојила „Ружно паче“, јер се, како каже, и сама понекад тако осећала. Говорила је о својим почецима писања, како се суочавала са страхом од јавности, самопоуздањем, да би израсла, по нашем мишљењу, у лабуда дечје књижевности. Истакла је да је писање њена велика љубав, да се док пише, игра и дивно забавља проничући у своје ликове, глумећи ситуације које доживљавају, а да јој идеје навиру баш у сусрету с децом. 

Ученици су помно упијали сваку њену реч и имали су велики број питања и лепих запажања. Разговор се одужио, а да нико није ни приметио. Опростили смо се испуњени и срећни, јер, како Јасминка рече, када нас књиге споје, дешава се чаролија. Наша школа одувек је неговала писану реч и читалачке навике.

Сличне вести

Основне информације

адреса

Милутина Миланковића 148,
Нови Београд

радно време

07-18h боравак ученика,
08-16h управа школе

број телефон и е пошта

direktorka.djstrugar@gmail.com

os37nbg@gmail.com

osdjurostrugarsekretar@gmail.com

+381 11 6140 126

+381 11 6140 414

i

ОШ "ђУРО СТРУГАР"

Повезане вести

Наши осмаци остварили су фантастичне резултате на завршном испиту!

Наши осмаци остварили су фантастичне резултате на завршном испиту!

Наши осмаци остварили су фантастичне резултате на завршном испиту!На територији Новог Београда разултати наших ђака су на високом 3. месту!Осим што су високо котирани на територији општине, наша школа је одлично рангирана и на територији целе Србије!Од 1243 школе у...