Поводом 190. годишњице рођења Јована Јовановића Змаја

June 09, 2023

Поводом 190. годишњице рођења Јована Јовановића Змаја, ученици II2 одељења, припремили су представу  „Ја у школу идем“ са којом су имали част да наступају у Позоришту младих у Новом Саду на овогодишњим Змајевим дечјим играма. 

Текст представе „Ја у школу идем“ је адаптација Змајевих песама за децу у драмски приказ. Представа има 9 слика од којих свака представља засебну целину. Главни актер је девојчица која се спрема да пође у школу, али је муче бриге јер не зна шта је очекује.  На путу до школе она среће Змаја, али и бројне јунаке његових песама, добру и вредну децу, као и оне на лошем гласу, попут Гаше и Пура Моце, али и разне животиње као што су веверице, жабе, зечеви, лептири и пачићи. Драмски дијалог је прожет стиховима двадесетак Змајевих песама, а неке од њих послужиле су и као музичке подлоге за плесну кореографију коју су ученици сами осмислили.

Сличне вести

Основне информације

адреса

Милутина Миланковића 148,
Нови Београд

радно време

07-18h боравак ученика,
08-16h управа школе

број телефон и е пошта

direktorka.djstrugar@gmail.com

os37nbg@gmail.com

osdjurostrugarsekretar@gmail.com

+381 11 6140 126

+381 11 6140 414

i

ОШ "ђУРО СТРУГАР"

Повезане вести

Наши осмаци остварили су фантастичне резултате на завршном испиту!

Наши осмаци остварили су фантастичне резултате на завршном испиту!

Наши осмаци остварили су фантастичне резултате на завршном испиту!На територији Новог Београда разултати наших ђака су на високом 3. месту!Осим што су високо котирани на територији општине, наша школа је одлично рангирана и на територији целе Србије!Од 1243 школе у...